Sağ Sütun

28 Mart 2024, Perşembe

Erzurum'un Ulusal'daki Yüzü Erzurum Arena Gazetesi

Hani Sahipsiz Memleketti

Hepimiz biliriz aslında. Anne - kız oturmuş çay içiyorlarmış. Televizyonda hava durumunu sunuyor sunucu. “Erzurum, Sibirya’dan gelen soğuk hava dalgasının etkisine girecek” diyor. Kız da annesine “Anne bak, duydun mu? Sibirya’dan soğuk hava dalgası geliyormuş” der. Annesi: “Tabi gelir kızım. Sahapsız memleket” der. Bu kısımdan sonra hepimiz tebessüm ederiz. Lakin “sahipsiz memleket” ifadesini de sürekli kullanırız.

Konumuzla ne alakası var diyeceksiniz şimdi.  Ramazan dolayısı ile güzel bir başlangıç yapmak istemedim . Konumuz sahipsiz memleket mi? sahipli memleket mi? 

Erken seçim münasebeti ile siyaseten hareketli günler yaşıyoruz. Milletvekili aday adayları ve aday listeleri belirlendi. Konuya şöyle başlayayım isterseniz. İktidar partisinin yüzden fazla aday adayı var. Muhalefet partilerinin onlarca… Sayıları özellikle yazmadım. O ayrı bir konu… Nasip olursa kişi başına düşen aday adayı ve memleket millet sevdalıları istatistikleri ile yazacağım.

Kısacası sahipsiz memleket diyemeyeceğimiz bir rekor vekil aday adayı sayısı ile karşılaştık. Seçimde 6 vekil çıkarsak, bu vekiller memlekete sahip çıksa aday adayları vekilleri kontrol etse bilgilendirse bu vekillerden en az 3 ü bakan olsa şehirde sorun kalmadığı gibi metropol şehirler ile yarışa bile tutuşur.

Kısaca sahipsiz değil çok sahipli bir memleket olur vesselam…

Bu arada Erzurumspor yine 1. Lig de, hayırlı olsun diyeyim. Final maçı her zamanki gibi efsane idi. Efsane takım ve efsane taraftar yine yaptı yapacağını… Verdikleri sözü tuttular, hayırlı olsun. Dikkatimi çeken bir husus; şehrin bütün tanınmış simaları maçta idi ve kupa ile fotoğraf çektirme yarışı olmasıydı. Maçtan sonra takımın attığı twitler güzeldi. Yalnız hesaba katılmayan bir şey vardı: Atılan twitlerin muhatabına ulaştığı kadar bizlere de ulaşıyor olması... Takım adına teşekkürlerinizi iletirken dozajı kaçırmayın ki takdir almak varken kalp kırmayın ve komik duruma düşmeyin.

Madem artık 1. Ligde futbol takımı olan şehirler arasına girdik. O halde diğer takım sporları ve bireysel sporlara da gereken ehemmiyeti gösterelim.

Takım 1. Lige çıktığına göre artık sıra şehri 1. Lige çıkarmaya gelmiştir. Yapılaşma, alt yapı, spor, kültürel, ekonomik, turizm ve ülke katma değerinde 1. Lige çıkmak gerekiyor.  Merhum Turgut Cansever’in “Şehri imar ederken nesli ihya etmeyi ihmal ederseniz, ihmal ettiğiniz nesil imar ettiğiniz şehri tahrip eder.  Yahut ihmal ettiğiniz değer şehri terk eder.” düsturu ile hareket etmek gerekiyor.

Ee artık hem sahipli memleket olan hem de 1. Lige yükselmiş futbol takımı olan Erzurum bir metropol şehirdir. Turizm ve sağlık şehri; hayvancılık ve tarımda da 1. Ligde olmayı hak ediyor. Buna göre hareket ediyor olmak lazım.

Şeker fabrikası da satıldığına göre şehirde yerli kalan üreticinin desteklenip alternatifler bulması gerekiyor. Yıllardır yaşadığımız sorunları aşıp hatalardan ders çıkartıp ona göre hareket etmemiz gerekiyor.

Yoksa biz bu filmi önceden görmüştük deyip tarihin tekerrür ettiğini izleyeceğiz.

Yine bir Erzurum ata sözü ile bitirelim Bir bebeğin bir ebesi olur, ebe çok olursa çocuk ya sakat, yada ölü doğar.

Selametle…

Yazarın Diğer Yazıları

Makale Yorumları

Makaleye Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code
Yorum Gönder

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yukarı çık