Sağ Sütun

29 Mart 2024, Cuma

Erzurum'un Ulusal'daki Yüzü Erzurum Arena Gazetesi

Gol Atamazsan Kazanamazsın

18 yıl aradan sonra, mücadele etmeye başladığımız Süper Ligin ilk 4 haftasında aldığımız başarısız sonuçlar neticesinde ligin dibine demir attık.

Fikstür dezavantjı, ligin acemiliği, yetersiz transferler ve işgüzar yönetimin beceriksizce hareketleri bu sonuçların aslında habercisi gibiydi.

Başaksehir mücadelesinde takım gelecek adına ümit vermedi. Özellikle ilk yarıdaki vasat oyun, futbolcuların sahaya yansıttığı mücadele taraftarı hayal kırıklığına uğrattı. Birinci bölgede baskı yapmıyoruz. Rakibi ikinci bölgede karşılıyoruz ama yeterli baskıyı da gerçekleştiremeyince rakibe gereksiz pozisyonlar veriyoruz. Bu durum, Başaksehir savunmasının daha rahat top çevirmesine, orta sahaya kadar rahat bir şekilde ilerlemelerine zemin hazırladı. Bu tarz oyunlar oyunun sıkışmasına, keşmekeşe, her iki takımın oyunu sıkıştırmasına, pozisyon sayısının düşmesineneden oldu.

Orta sahada Jasmin ve Özer'in yaratıcılıktan uzak olmaları, Taylan'ın gününde olmaması skor üretmeyi bırakın pozisyon üretmemizi bile engelledi.

Ayakta kalan tek futbolcumuz Emrah Başsandı. Tolga ve Lokman bu ligin topçuları değiller. Hoca hala sag bek Tolgada neden ısrar eder anlamak güç.

Yeni transfer Giles'in sakatlığı nedeniyle forma giyememesi, Leo'nun boş alanlar bulmasına rağmen son hamleleri yapamaması oyunu etkiledi. Thy ve Munsy ikisi bir forvet etmez. Buda istatistiklere yansiyor. En az gol atan 2 takımdan biriyiz.

Transfer sezonu sona erdi. Yeni oyuncular alamayacağımıza göre mevcut kadrodan yeni pozisyolar üretmemiz gerekiyor. Sag bek Auremir en kısa zamanda monte edilmeli. Ibrahim'e kesinlikle ilk onbirde yer açılmalı.

Forvet konusunda ise ümitsiz ve kararsızım. Bu takımdan devşirme bir forvet çıkarmamız mucize.

Transferin son saatlerinde, Ghilas transferi gerçekleşmiş olsaydı inanın şimdi bunları yaziyor olazdık. Burada hata tamamen Yönetimin. Transferi son güne, son saatlere hatta son saniyelere bırakmasınin sıkintisini inşallah takım çekmez.

Transfer edilen futbolcularla basına boy boy pozlar veren yöneticiler takımın oyunundan ve alınan sonuçlardan ne kadar mutlu bunuda kendilerine sormamız gerekiyor.

STADA GIRIŞLERİ SIKINTILI

Bazı okuyucularımızın çağrılarına kulak verdik ve maçi kale arkasında takımin gerçek sahipleriyle birlikte izledik. Pasolig giriş kartları henüz gelmeyen taraftarlar telefondan akredite ile sahaya girebiliyor. Buda uzun kuyrukların oluşmasına neden oluyor. Maçın ancak 15. Dakikasında stada girebildik. Tuvaletler ise rezalet, iceri girmek inanin cok zor.

Stadin atmosferi konuk ekipler için baskı unsuru oluşturmuyor. Akustik sıfır. Erzuruma gelen deplasman takımları en rahat maçlarinı oynuyor. Dua edelimde en kısa zamanda Erzuruma kış gelsin.

Vel hasılı kelam, skor üretemezsen maç kazanamazsınız. Skor üretemiyor, pozisyona giremiyoruz. Girsekte bu forvet hattıyla gol atmamız mucize. Bu futbolla Erzurum Spor kusura bakmayın düşmeye aday ilk takım.

Bir parantezde Emre icin açmak istiyorum. Emre, sen yıllardır futbol oynuyorsun. Milli Takim, Galatasaray, Fenerbahçe, İnter gibi üst düzey takımların formasını terletmişsin. Futbolun son demlerindesin. Gittiğin her stadda küfüre ve hakarete maruz kalıyorsun. Neden kendini sevdirmek yerine hala tribünlere hareket yaparsın, neden bir kulüp yöneticisine yumruk atarsın bunu anlayabilmiş değilim. Sanirim huylu huyundan vazgecmeyecek ve sen her dönem sorgulanan bir futbolcu olarak kalacaksın.

Yazarın Diğer Yazıları

Makale Yorumları

Makaleye Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code
Yorum Gönder

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yukarı çık